![25 مرد کوتاه قد برتر تاریخ بدنسازی]()
غول کشها ... بررسی 25 مرد کوتاه قد برتر تاریخ بدنسازی
مسئله قد و طول قامت همواره یکی از مسائل مورد توجه در ظاهر افراد بشمار می آید تا جایی که در سنین نوجوانی و جوانی اغلب پسران و دختران در پی راههایی هستند برای اینکه به قد بلندتری دست یابند. شاید این مسئله جدیدی نباشد و در تمام طول تاریخ اینطور بوده. در واقع این به غریزه افراد بر می گردد؛ چرا که قد بلند مشابه سایز بدنی بزرگ بطور ناخود آگاهانه بعنوان نمادی از قوای جسمانی بیشتر هم بشمار می آید، هر چند که در عالم واقعیت شاید چندان هم صحت نداشته باشد حداقل در دنیای بدنسازی و دیگر ورزش های قدرتی اغلب اینگونه نیست.
در واقع شما بدنسازان حرفه ای موفق بسیار کمی را می بینید که بیش از 180 سانتیمتر باشند، بخصوص در سال های اخیر شاهدیم که تمام مردان برتر المپیا قدی حدود 175 سانتیمتر دارند، شاید تنها با اختلاف دو تا سه سانتیمتر کمتر یا بیشترو جالب این است که ثابت شده افراد کمتر از 168 سانتیمتر در رشته پرورش اندام موفق تر از بدنسازانی هستند که بیش از 182 سانتیمتر قد دارند و این در حالیست که قد کمتر از 168 سانتیمتر بطور معمول در عرف جامعه برای مردان، قد کوتاهی بشمار می آید ولی خوشبختانه در دنیای بدنسازی افرادی با این رنج قدی هم می توانند به خوبی پیشرفت کنند. و به بالاترین سطوح ورزشی صعود کنند، در واقع طبق معمول از این جهت هم در دنیای بدنسازی قوانین معمول، شکسته شده و معنایی ندارد !
از این رو در ادامه به معرفی 25 مرد برتر تاریخ بدنسازی که قدی کمتر از 168 سانتیمتر داشته اند پرداخته ایم. 10 فرد برتری که بطور دقیق به آن ها پرداخته ایم، مردانی هستند که مقامهای مهم بسیاری را در رقابت با مردانی که گاهی بیش از 15 سانتیمتر بلند تر از آن ها بوده اند کسب کرده اند، در این جمع سه قهرمان مسترالمپیا و چند نائب قهرمان المپیا هم داریم که به احتمال زیاد همه شما با نام آن ها آشنایی دارید ولی شاید تا به حال نمی دانستید که قدی کمتر از 168 سانتیمتر دارند.
همانطور که گفته شد این لیست به مردان کمتر از 168 سانتیمتر تعلق دارد و حتی مردانی که دقیقاً 168 سانتیمتر بوده اند هم در این لیست جای نداده ایم، افرادی چون لری اسکات، سمیر بنوت، ریچ گاسپاری یا برنچ وارن. معیار انتخاب هم کیفیت بدنی و هم موفقیت های بوده که این افراد در رقابت با مردان بلند قد قامت تر از خود کسب کرده اند و در واقع فارغ از طول قامت شان، نامشان در میان بهترین بدنسازان تاریخ ثبت شده. بدنسازانی که اصطلاحاً به " غول کشها " معروفند" !
10- رونی راکل
قد: 165 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان سه رقابت حرفه ای (در سال های 2006، 2010، 2011)
در سال های ابتدایی صعود به رده حرفه ای، راکل اغلب نادیده گرفته می شد. در اولین دو حضورش در مسترالمپیا حتی موفق نشد در رده بندی رقابت جای گیرید. ولی در سال 2010 زمانی که در مسترالمپیا مقام ششم را از آن خود کرد، غول های شگفت انگیزی را پشت سر گذاشت از جمله کای گرین، ویکنور مارتینز، و تونی فریمن.
بدنساز 100 کیلویی ژومنها، آن قدر سایز عضلانی قابل توجهی داشت که توانست مردانی را که تا 20 کیلوگرم از خودش سنگین تر بودند از میدان به در کند. بخصوص از نمای جلو، با تناسب بالا و عضلات کاملی که به نمایش می گذارد، می تواند بر هر رقیبی غلبه کند. سال گذشته به نوعی موفق ترین سال حرفه او بود با یک قهرمانی، دو نائب قهرمانی، و یک مقام سومی – و اثباتی بر اینکه در حال حاضر می توان او را موفق ترین بدنساز کوتاه قد دنیا بشمار آورد.
باید دید که آیا امسال هیدتادایاماگیشی، فلکس لوئیس یا غول کش دیگری می تواند خود را بالاتر او مطرح کند؟
9- پورتر کوترل
قد: 165 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان پنج رقابت حرفه ای (در سال های 1992 و 1993)
پورتر کوترل در سال 1992 زمانی که در اولین دو رقابت حرفه ای زندگی اش عنوان قهرمانی را از آن خود به چنگ آورد، نگاه همه را به سوی خود خیره کرد. دومین رقابت، رقابت حرفه ای شیکاگو بود، که این آتش نشان 90 کیلویی، بر 29 رقیب خود غلبه کرد، از جمله دو حرفه ای تازه وارد و مستعد دیگر یعنی رونی کلمن و کوین لورون. در حالی که کورتل حجم حیرت انگیزی نداشت ولی در عوض با تناسب کاملی که به نمایش می گذاشت می توانست پیروز هر رقابتی باشد.
سال 1993، او در کارنامه درخشان تری را برای خود رقم زد و سه عنوان حرفه ای را از آن خود کرد در رقابتهای که هیچیک کمتر از 22 شرکت کننده نداشت. حتی در صفی از رقبا که مملو از غول های حجم بود باز هم داوران او را سزاوار پیروزی می دانستند، چنانچه در مسترالمپیای 94 هم به عنوان چهارمی دست یافت. او تا 1999 به رقابت ادامه داد، و در آخرین حضورش عنوان سومی رقابت حرفه ای تورنتو را از آن خود کرد و 25 مرد صاحب نام دیگر دنیای حرفه ای را پشت سر گذاشت.
8- دنی پادیلا
قد: 155 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان مستر USA1975 و مستر آمریکا 1997
نائب قهرمان کاپ حرفه ای جهان 1978
نائب قهرمان شب قهرمانان 1979
دنی پادیلا تنها یک غول کش عادی نبود ! بلکه اساساً این لقب اولین بار به او داده شد در حالی که تنها با قد 155 سانتیمتر موفق به قهرمانی در رقابت های مستر USA و مستر آمریکا 1975 و 1977 شد در حالی که کوتاه قد ترین مرد هر دو رقابت بشمار می آمد.
او هرگز در یک رقابت حرفه ای به قهرمانی نرسید، ولی بین سال های 1978 و 1980 در پنج رقابت حرفه ای جزو سه مرد برتر رقابت بود، و بسیاری معتقد بودند با 78 کیلوگرم وزن و بدنی بسیار خشک در مسترالمپیای جنجالی سال 1981، سزاوار قهرمانی بود نه مقام پنجمی.
پس از چهار سال عدم حضور در رقابت، پادیلا سال 1990 به صحنه بازگشت در سن 39 سالگی و در شش رقابت حرفه ای جزو 5 مرد برتر قرار گرفت. در همان سال در رقابت سنگین شب قهرمانان که مقام که مقام قهرمانی آن به مرد هفتم حاضر در همین لیست رسید، در جای سوم ایستاد و 23 رقیب حرفه ای را پشت سر گذاشت. مثل همیشه او کوتاه قد ترین مرد حاضر روی صحنه بود و مثل همیشه قاتل غولهای بزرگ بشمار می آمد !
7- محمد بن عزیز
قد: 158 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمانی در شش رقابت حرفه ای در سال 1990 از جمله شب قهرمانان
قهرمانی در دو رقابت حرفه ای در سال 1992
قهرمان شش دوره مسترالمپیا – دوریان یتس – تنها دو شکست در رقابت های حرفه ای را در کارنامه اش دارد. دومین آن شکست در برابر لی هنی 113 کیلویی با قد 178 سانتیمتر در اولین حضورش در مسترالمپیا بود، زمانی که هنی هشتمین قهرمانی خود را در حالی که در اوج سایز عضلانی اش بود تصاحب کرد. سال پیش از آن، وقتی یتس اولین حضورش در صحنه حرفه ای را تجربه کرد، در مقابل محمد بن عزیز 158 سانتیمتری با 84 کیلو گرم وزن شکست خورد. این در حالی بود که بنظر محمد بن عزیز الجزایری اصلاً نمی دانست که از نگاه بسیاری از رقبای دیگر حرفه ای خود یک کوتوله بشمار می آید! قدرت او زیبایی بدن یک مرد کوتاه قد نبود، بلکه حجم عضلانی در حد مردانی بسیار بزرگتر از خودش بود، و چگالی سه بعدی او حاضرین و داوران را حیرت زده کرد همینطور یتس و دیگر غولهای مقابلش را. متأسفانه بن عزیز در سال 1992 تنها چند ساعت پس از هشتمین قهرمانی اش در رقابت های حرفه ای درگذشت.
6- لی لابرادا
قد: 165 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمانی در هفت رقابت حرفه ای
نائب قهرمانی در دو رقابت مسترالمپیا (سالهای 1989 و 1990)
لی لابرادا اولین حضور حرفه ایش را در شب قهرمانان 1986 تجربه کرد که با پیروزی او به پایان رسید. این شروع یک حرفه درخشان برای لابرادا بود. در طول 10 سال و حضور در 24 رقابت حرفه ای، هرگز مقامی نازل تر از پنجم بدست نیاورد – و این در حالی بود که تنها کمی بیش از 80 کیلوگرم بود در دورانی که بنظر می رسید رقبای او هر سال حضور روی صحنه بطور قابل، توجهی بزرگتر می شدند. اما او شیوه خودش را داشت، و از تقارن و خطوط هنرمندانه بدنش بعنوان بزرگترین نقاط قوتش بهره می برد در فیگورهای استادانه ای که روی صحنه اجرا می کرد.
لابرادا هفت قهرمانی حرفه ای و چهار بار جایگیری بین سه مرد برتر المپیا را در کارنامه اش ثبت کرده، با یکی از زیباترین بدن های تمام رخ
5- فرانکو کلمبو
قد: 162 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمانی رقابت مستر یونیورس 1970
قهرمان مستر جهان 1971
قهرمان مسترالمپیا در سال های 1976 و 1981
فرانکو کلمبو هرگز نتوانست بر دوست نزدیکش – آرنولد شوارزنگر – غلبه کند، ولی هرگز باعث نشد تا علیه او صحبتی کند. کلمبو در دهه هفتاد در رده سبک وزن دسته کوتاه قد سلطان مطلق رقابت ها بشمار می آمد. وشش قهرمانی اوورال را هم بین سال های 1970 تا 1981 از آن خود کرد، از جمله دو یار قهرمانی مسترالمپیا
بر خلاف اغلب هم رده های کوتاه قد خود برتری کلمبو بطور عمده بواسطه حجم خاص عضلاتش بود. پهنای عضلات لاتسیموس او حیرت انگیز بود و ضخامت سینه اش هم هنوز از جمله ضخیم ترین عضلات سینه تاریخ بدنسازی بشمار می آید. آخرین قهرمانی کلمبو در المپیا در 40 سالگی بدست آمد، پس از 5 سال عدم حضور روی صحنه و با وجود یک آسیب دیدگی جدی در ناحیه زانو – که البته بعنوان یکی از جنجالی ترین و بحث انگیز ترین رقابت های المپیای تاریخ از آن یاد می شود. ولی از سال 1969 تا 1976، بهترین بدنساز کوتاه قد دنیا به حساب می آمد، و حجم عضلات سینه و پشت او با هر کسی قابل قیاس بود حتی آرنولد.
4- کریس دیگرسون
قد: 165 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمانی رقابت مسترالمپیا آمریکا 1970
قهرمان 11 رقابت حرفه ای IFBB
قهرمان مسترالمپای سال 1982
بین سال های 1976 تا 1983، بدنسازی عرصه عرض اندام افراد سبک وزن بود، بطوری که از هشت رقابت المپیای برگزار شده در این فاصله، هفت قهرمانی به مردان کمتر از 90 کیلوگرم رسید (و نفر هشتم هم وزنی کمتر از آرنولد شوارزنگر نداشت). کریس دیگرسون موفق ترین بدنساز این دوره بود.
در 18 رقابت بین سال های 1980 تا1982، قهرمانی 10 رقابت را از آن خود کرد، و در هشت رقابت دیگر (از جمله دو رقابت مسترالمپیا) در جایگاه نائب قهرمانی قرار گرفت. آخرین پیروزی او در سن 43 سالگی بدست آمد – قهرمانی در مسترالمپیای 1982
دیگرسون دارای یک نقص قابل توجه بود (بازوهایش سایز کافی نداشت) و همزمان نقاط قوت خاصی هم داشت عضلات ساق او از بهترین عضلات ساق تمام تاریخ بشمار می آید، و بدن 86 کیلویی اش از تفکیک حیرت انگیزی در پشت و عضلات قابل توجهی در چهار سر ران برخوردار بود. مردان بسیاری که سایز بیشتری از او داشتند فکر می کردند می توانند او را شکست دهند، ولی حداقل در مسترالمپیای 1982 و 10 رقابت حرفه ای دیگر موفق به این کار نشدند.
3- محمد مکاوی
قد: 156 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان رقابت مستر اینترنشنال سال های 1975 و 1977
قهرمان شش رقابت حرفه ای از جمله قهرمانی حرفه ای جهان در سال 1983
نائب قهرمانی مسترالمپیا در سالهای 1983 و 1984
اگر قرار باشد در مورد کسی قضاوت کنیم که با کمترین امکانات بیشترین موفقیت ها را کسب کرد، محمد مک کاوی مصری بهترین گزینه است با قد 156 سانتیمتر و تنها 72 کیلوگرم وزن، تمام غول های اوایل دهه 80 را به زیر کشید، از جمله لی هنی، برتیل فوکس، و کیسی ویاتور. در واقع، در میان پنج شکستی که هنی متحمل شد، هر پنج مورد در حضور مکاوی به وقوع پیوست (در حالی که 22 سانتیمتر بلند تر و 35 کیلوگرم سنگین تر از مکاوی بود)، از جمله در مستر المپیا 83( که مک کاوی در جای دوم ایستاد و هنی سوم شد). ولی سال پس از آن هنی نتیجه سال پیش را جبران کرد و با اولین قهرمانی خود در مسترالمپیا باعث شد تا بار دیگر محمد مکاوی در مقام نائب قهرمانی قرار گیرد.
مکاوی را می توان بزرگترین جادوگر دنیای بدنسازی بشمار آورد! او با به نمایش گذاشتن تقارن خیره کننده، کیفیتی درخشان، و فیگورهای هنرمندانه مانع می شد تا کمبود سایزش به چشم آید و داوران و حاضرین را مجبور می کرد برای اینکه او را بعنوان بهترین مرد روی صحنه بشمار آورند.
2- شاون ری
قد:167سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمانی NPC و ملی1987 در سن 22 سالگی
قهرمان آرنولد کلاسیک در 1991
نایب قهرمانی در دو رقابت مسترالمپیا در سالهای (1994 و 1996)
شاون ری تنها در دو رقابت حرفه ای به قهرمانی دست یافت، به این دلیل که تمام تمرکزش را روی تصاحب تندیس ساندو قرار داده بود. در 9 سال از 13 سال حضورش در صحنه حرفه ای IFBB، تنها در مسترالمپیا رقابت کرد، و در دوازده مرتبه حضورش در المپیا هرگز مقامی نازل تر از پنجم کسب نکرد. شاون ری 95 کیلویی غول های بسیاری را روی صحنه المپیا به زیر کشید، از جمله کوین لورون، ناصر الصوبناطی، فلکس ویلر، رونی کلمن، و جی کاتلر. تنها غول هایی هم عصر او که هرگز نتوانست بر آن ها غلبه کند لی هنی و دوریان یتس بودند، که در مجموع 14 تندیس ساندو را تصاحب کردند. او ترکیبی از حجم، فرم، و جزئیات کامل را به نمایش می گذاشت، و برای بسیاری هنوز هم ایده ال ترین ترکیب بدنی بشمار می آید.
1 - دکستر جکسون
قد : 167 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمانی در 15 رقابت حرفه ای از جمله:
قهرمانی در مستر المپیای 2008
سه بار قهرمانی در رقابت آرنولد کلاسیک
وقتی دکستر روی صحنه به اجرای فیگور می پردازد، همواره بلند تر از قد واقعی اش جلوه می کند. در واقع، عضلات لاتسموس نسبتاً کوتاه و باسن کوچک باعث شده تا میان تنه او بلند تر از بسیاری از کسانی که از او قد بلندتری دارند جلوه کند.
لقب دکستر با عنوان "تیغ". هم بواسطه کیفیت همیشگی که در عضلاتش دیده می شود، به او داده شد، فاکتور تعیین کننده در پیروزی اش در 15 رقابت حرفه ای – البته این تنها نقطه قوت دکستر نیست، بلکه حجم عضلانی قابل توجهی هم دارد. با وزن حدود 104 کیلوگرم، با قد 167 سانتیمتر بخوبی حجم عضلانی قابل قیاس با رقبای بلند تر از خودش را به نمایش می گذارد. عضلات سینه، بازو و ترپز او می تواند بر هر کسی غلبه کند، و در فیگور کول، در بین بهترین های تاریخ بدنسازی جای دارد.
لیست قهرمانانی که او بر آن ها غلبه کرده بسیار بلند است ولی مشهورترین آنها عبارتند از سه قهرمان اسبق و حال حاضر مسترالمپیا یعنی: رونی کلمن، جی کاتلر، و فیل هیث. جکسون که هنوز هم در سن 42 سالگی با قدرت روی صحنه حاضر می شود، بدون شک بهترین بدنساز کوتاه قد دنیا بشمار می آید. تا حد زیادی به این دلیل که حتی کسی تصور نمی کند قد او از سایر رقباش کوتاه تر است!
15 مرد دیگر لیست 25 نفره عبارتند از:
25-جان ناتیسشاک
قد: 166 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قرار گیری بین پنج مرد برتر در چهار رقابت حرفه ای بین سال های 1987 و 1989
24- وینس کامفورد
قد: 163 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قرار گیری بین چهار مرد برتر در چهار رقابت حرفه ای در سال های 1989 و 1990
23- شین دمورا
قد: 158 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان رقابت NPC ملی در دسته میان وزن در 19 سالگی
عنوان نائب قهرمانی در اولین حضور در رقابتهای حرفه ای در 20 سالگی
22- فردی اور تیز
قد: 163 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان مستر یونیورس 1962 در دسته کوتاه قدها
قهرمان رقابت مستر آمریکا سال های 1963 و 1964 در دسته کوتاه قدها
21- فلاویو باکیانینی
قد : 145 سانتیمتر!
موفقیت های مهم: قرار گیری بین پنج مرد برتر در دو رقابت حرفه ای در سال های 1991 و 1993
نائب قهرمان در دو رقابت مسترالمپیای در سالهای 1999 و 2000
20- استیو برسیبویس
قد: 158 سانتیمتر
موفقیت های مهم: نفر اول قهرمانی کانادا 1986
قرار گیری بین پنج مرد برتر در هشت رقابت حرفه ای بین سال های 1989 و 1992
19- یاروسلاو هوروات
قد:166 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان رقابت جهانی 1999قرار گیری بین پنج مرد برتر در پنج رقابت حرفه ای بین سال های 2001 و 2005
18- فلکس لوئیس
قد: 163 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان رقابت حرفه ای بریتانیا 2007
قرار گیری بین پنج مرد برتر در دو رقابت حرفه ای در سال 2011
17- مارک داگدیل
قد: 166 سانتیمتر
موفقیت های مهم: نفر اول رقابت قهرمانی آمریکا 2004
قرار گیری بین پنج مرد برتر در چهار رقابت حرفه ای (2006 تا 2011)
16- کوین انگلیش
قد: 160 سانتیمتر
موفقیت های مهم: مقام نائب قهرمانی در یک رقابت حرفه ای در سال 2008
قهرمانی در سه دوره رقابت مسترالمپیا در دسته 202 پوند (بین سال های 2009 تا 2011)
15- فرانسیس بئقاتو
قد:166 سانتیمتر
موفقیت های مهم: مقام ششم مسترالمپیای 1990
مقام هفتم مسترالمپیای 1991
یک مقام چهارمی و سه مقام ششمی در رقابتهای جایزه بزرگ بین سال های 1989 تا 2006
14- پیر وندنستین
قد: 163 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان رقابت مستر اینترنشنال 1973
قهرمان رقابت مستر اروپا 97
قهرمان نه رقابت بین المللی در دسته کوتاه قدها بین سال های 1961 تا 1978
13-دیوید هنری
قد: 163 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان مسترالمپیای 2008 در دسته 202 پوند
قرار گیری بین پنج مرد برتر در هشت رقابت حرفه ای بین سال های 2005 تا 2008
12- هیده تادا یاماگیشی
قد: 167 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان یک رقابت حرفه ای در سال 2010
قرار گیری بین پنج مرد برتر در یازده رقابت حرفه ای بین سال های 2006 تا 2011
11- تری پاستل
قد: 166 سانتیمتر
موفقیت های مهم: قهرمان یک رقابت حرفه ای در سال 1990
قرار گیری بین پنج مرد برتر در بیست رقابت حرفه ای بین سال های 1989 تا 1994
نوشته ۲۵ مرد کوتاه قد برتر تاریخ بدنسازی اولین بار در بادی فول | BodyFull.ir پدیدار شد.